maanantai 23. marraskuuta 2015

Ensimmäinen näytteenoton tunti

Meillä oli siis ensimmäinen näytteenoton tunti heti toisena koulupäivänä ja meitä oli meidän laboratorioryhmässä n.12 henkilöä. Ensimmäisen tunnin aiheena oli ihopistosnäytteenotto ja hemoglobiinin mittaus, tunnista täytettiin lisäksi raportti, joka oli vähän sellainen aukon täyttö tyyppinen lappu.

Muistan että oltiin ihan sekaisin kun opettajat (meillä oli siis poikkeuksellisesti kaksi opettajaa silloin)  alkoivat puhumaan kontrolleista, tuffereista, kyveteistä, lanseteista ym.  Ei ollut mitään tietoa mikä oli mikäkin, onneksi joku rohkea sitten huomauttikin, että nuo sanat täytyy aluksi ns. suomentaa meille.

Jakauduimme sitten neljään kolmenhengen porukkaan ja aloimme tehdä hemoglobiinin mittausta toisiltamme. Ensiksi tosin opeteltiin hemoglobiinimittariin tekemään kontrollit ym. ihan uusi asia minulle, ei tullut mieleenkään että niitä laitteita täytyy varmasti säännöllisesti tarkastella.

Ensiksi jännitti kauheasti kun piti tehdä reikä toisen oppilaan sormenpäähän ja kun onnistuin vielä heittämään lansetin (eli sellainen pieni muovinen kapistus, jonka sisältä tulee neula) tavalliseen roskikseen särmäisjäteastian sijaan, oli kauhea morkkis että mitä sitä nyt sillai tuli mokattua..
Mutta muuten onnistuin hemoglobiinin mittauksessa ja sain varmasti ihan luotettavan tuloksenkin aikaiseksi.

Nyt kun muutaman kerran on tullut tuota ihopistosta harjoiteltua, niin huomaa että se hätä ja kiire alkaa menemään ohi ja pystyy aina vain rauhallisemmin suorittamaan tuon toimenpiteen..:) Olen myös huomannut, että toisten luokkatoverien kanssa on helpompi työskennellä kuin toisten, tarvitsee olla se samalla aaltopituudella oleva kaveri, niin ei itsekkään hermostu niin paljoa.

-Virpi-

2 kommenttia:

  1. Kiva olisi lukea lisää juttuja bioanalyytikoksi opiskelusta :) itse vasta löysin kys. alan, joten kaikki tieto tervetullutta!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista