torstai 5. marraskuuta 2015

Miksi bioanalyytikoksi

Kuten jo edellisessä postauksessani kerroin, en siis joskus tiennyt edes mikä bioanalyytiiko on. Olen työskennellyt tähän syksyyn asti 5 vuotta kaupan kassalla ja sattumoisin eräänäpäivänä eräs työkaverini pääsi opiskelemaan bioanalyytikoksi. En tuolloin noteerannut asiaa juuri mitenkään, enkä ajatellut koko asiaa enempää. Kuitenkin noin vuosi sitten alkoi työpaikallani ilmetä asioita, joista en oikein pitänyt ja alkoi päivä päivältä tuntua siltä että nyt tarvitaan maisemanvaihdosta.

Noin vuosi sitten eräässä iltavuorossa keskustelinkin tämän työkaverini kanssa, joka opiskeli bioanalyytikoksi ja samalla työskenteli vielä kaupassakin. Kysyin häneltä ikäänkuin jotain jutustellakseni, että mitä hän oikeasti siellä koulussa ja työharjoittelussa sitten tekee? Hän kertoi, että oli työharjoittelussa yksityisellä lääkäriasemalla, jossa hän otti verinäyteitä asiakkaista ja teki myös kaikenlaista muuta näytteenottoa.

Kiinnostuin kovasti työkaverini jutuista ja aloin heti selailla, että milloin olisi seuraava haku bioanalyytikoksi ammattikorkeakouluihin ja mitkä olisivat mahdolliset pääsyvaatimukset. Plussaa oli, että bioanalyytikoksi pääsi opiskelemaan suhteellisen suuri määrä kaikista hakijoista, joten olisi aika varmaa päästä sisälle, jos vaan keskittyisi pääsykokeisiin kunnolla. Pettymyksekseni huomasin kuitenkin että seuraavat pääsykokeet olisivat vasta keväällä 2015, mutta päätin yrittää jaksaa sinne asti.

Aloin myös seuraamaan vähän eritavalla itsekkin näytteenottajan työskentelyä käydessäni laboratorio kokeissa kilpirauhasen vajaatoimintani takia. Työterveyshän minulla oli yksityisellä lääkäriasemalla ja tuntui että siellä oli aina niin rauhallinen tunnelma, siistiä ja työ näytti hyvin mielekkäältä. Olen aina ihaillut niitä terveydenhuollon ammattilaisia, joista oikein huokuu sellainen rauhallisuus, tyylikkyys ja ammattitaito. 

Päätymiseni opiskelemaan bioanalyytikoksi olikin ehkäpä enemmän sattumaa kuin mitään tarkkaa pohdintaa ja mietiskelyä, asiat vain sattuivat tapahtumaan samaan aikaan ja yksi asia johti toiseen ja nyt sitä sitten opiskellaan kyseistä alaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti