keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Aloitus



Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, josko pitäisi alkaa pitämään blogia omasta opiskelusta. Tarve blogin pitämiselle lähti ehkä siitä, että nyt opiskelujen alkuvaiheessa olen huomannut, miten vaikeasti on saatavilla tietoa bioanalyytikoksi opiskelemisesta ja todella harva ihminen edes tietää, että mikä se sellainen bioanalyytikko on. 

Bioanalyytikko on siis vanhalla nimikkeellään laboratorionhoitaja, ei mielestäni kyllä mitenkään helposti tule yhdistettyä näitä kahta tutkintoa toisiinsa. Itse kun valmistauduin pääsykokeisiin, googlettelin bioanalyytikko-nimikettä ja tuloksena oli lähinnä koulujen sivuja, joissa hyvin ylimalkaisesti kerrottiin kyseisestä työstä. Bioanalyytikko on kuitenkin hyvin monipuolinen ammatti ja suuntautumisvaihtoehtoja on monia!


Luulen myös että jo ei niin kuvaileva ammattinimike aiheuttaa sen, että ihmiset eivät tiedä mikä bioanalyytikko on, eivätkä edes tiedä kyseisestä koulutuksesta ja ammatista ja sen olemassa olosta, harmi sinäänsä. Itsekkin muistan joskus vuosia sitten ihmetelleeni, että mikä se sellainen bioanalyytikko on ja ajattelin jollain oudolla tavalla että se jollain tavalla on sekoitus elintarviketeollisuutta (?!!?!?!?!?) ja insinööriyttä (?!?!?!?). Nyt kyllä naurattaa jo tuo silloinen kömmähdys. 


Toivottavasti tätä blogia lukisi edes joku, joka ei kyseistä alasta paljoa tiedä, mutta joka innostuisi sinne hakemaan tämän blogin ansiosta..:) Tavoitteena on siis kirjoitella ihan omasta ilosta ja muita inspiroidakseni. 


-Virpi-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti